Binst Antwerpen

Luikstraat 7, een adres met geschiedenis. Gebouwd als opslagplaats voor rubber uit Congo en vanaf eind oktober 2018 de nieuwe stek voor B brand, B 7 en Binst Architects.

Lensvelt heeft o.a. uit haar collectie meubilair geleverd aan Binst Architects te Antwerpen. Waaronder Rick Minkes No Idea banken en Richard Hutten This 141 Upholstered Chairs. Voor de werkplekken en overlegtafels is naar ontwerp van B brand een nieuw tafelconcept tot stand gekomen.

B brand is een in Antwerpen nieuw gevestigde designstudio onder de noemer van Binst Architects. Zij richten zich meer op detail; branding, expoconcepten, productontwikkeling, het ontwerp van eigen meubelontwerp en exquise interieuropdrachten op particuliere schaal. Geleid door de strategische denkwijze van een compact, sterk team van interieurarchitecten en designers onder andere Wim Heyninck, Ben Depuydt en Sebastiaan Delagrange en door visionair denken. B brand levert prachtige oplossingen gebaseerd op resultaten die inspireren. Een verfijnd hoogwaardig eindproduct door krachtige lijnen en een doordachte vormgeving die de ziel van ambacht en eerlijke materialen weerspiegelt.

FIVE is een nieuw, atypische tafelconcept met vijf poten in samenwerking met Lensvelt. Ook wel een bouwdoos die zich in verschillende opstellingen laat gelden. Het oneven aantal poten dwingt een oneven stoelen af, of het nu om tafelgasten gaat of de tafel dienst doet als een bureau voor één. Als variant is er ook de HIGH FIVE die op stahoogte is voorzien.
Richard Hutten THIS 141 chair: www.lensvelt.nl/product/this-141-chair-upholstered/
Realisatie 2018.
Architecten: Binst Architects, www.binstarchitects.be