KLM digital studio

KLM heeft in 2107 de stap gezet om de teams die verschillende digitale diensten, tools en informatiesystemen ontwikkelen samen te brengen in de afdeling Digital Transformation.

De ruimte met 175 medewerkers wordt gezien als pilot en heeft een tijdelijk karakter, zodat onderzocht kan worden hoe ‘the winning way of working’ van KLM ook op digitaal gebied gerealiseerd kan worden.
Vanwege de tijdelijke aard is met beperkt budget gewerkt. Bestaande vaste onderdelen (vloerbedekking, indeling) waren het uitgangspunt. Deze zijn alleen op de meest noodzakelijke punten aangepakt of aangepast: Waar de vloerbedekking écht te slecht was, zijn delen ingelegd met duurzame tapijttegels van gerecyclede visnetten. Ook de bestaande indeling is zoveel mogelijk hergebruikt en minimaal gewijzigd.
De bekende kleuren van de KLM huisstijl zijn op een opvallende manier in het interieur toegepast. Zo is een mooi contrast bereikt door vintage meubilair in de bekende blauwtinten en een spatje rood zoals met AVL Shaker Barstoelen tegenover het Boring werkmeubilair te zetten.

Architecten: Ateliers197, https://www.ateliers197.nl/
Fotografie: Barbra Verbij