Twynstra Gudde

Organisatieadviesbureau Twynstra Gudde heeft zijn intrek genomen in het pand ‘De Nieuwe Stad’ in Amersfoort. Lensvelt en de architecten van Space Encounters werkten nauw samen om het deels op maat gemaakte interieur te realiseren.

Het gebouw is bijzonder: een stalen constructie is over het oude pand geplaatst als een nieuwe huid. Ook bijzonder is dat projectontwikkelaar en eigenaar Schipper Bosch geen vierkante meters verhuurt maar een totaalconcept: flexibele werkplekken inclusief services en het meubilair. Twynstra Gudde huurt permanent 4/5 deel van hun werkruimte;  1/5 deel is bestemd als openbare ruimte die zij alleen op vrijdag erbij huren.

Voor dit flexibele concept is de Boring Collection uitgebreid met een schuifdeurkast en een Boring Weave (beide zijn inmiddels opgenomen in de Lensvelt-collectie). Lensvelt ontwikkelde andere opmerkelijke specials zoals verrijdbare akoestische panelen die fungeren als flexibele muren. De panelen scheiden de werkplekken en zijn tegelijkertijd dragers van wisselende kunstwerken uit de omvangrijke collectie van Twynstra Gudde. ‘De panelen zijn zo gemaakt dat je veilig een Rembrandt op kunt hangen’, zegt accountmanager Pieter Kraaijenbrink van Lensvelt. Zowel de Boring Visitor Chair als de Not a Big Thing– tafels van Dirk van Berkel zijn voor dit project in verschillende tinten uitgevoerd. Hiermee zijn kleurenclusters gecreëerd in het interieur. ‘Zo kunnen we voor opdrachtgevers dingen bedenken die er nog niet zijn en krijgt de standaard collectie door kleuraanpassingen meteen een totaal andere uitstraling.