Musis Sacrum Arnhem

De oude aanbouw uit de jaren ‘80 van Musis Sacrum is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor een prachtige nieuwe multifunctionele zaal. De Parkzaal is sinds mei 2017 het nieuwe onderkomen van Het Gelders Orkest.

Daarnaast is de zaal ook geschikt voor popconcerten. Het meest opvallende aan de nieuwe Parkzaal is de glazen wand achter het podium, die fungeert als groen decor tijdens optredens waardoor achter de artiesten het Lauwersgrachtpark te zien is. De wand kan bij mooi weer open. Orkest of zangers kunnen zich zodoende omdraaien en optreden voor publiek in het park.

De aankleding in de publieke ruimtes is bijzonder, mooie houten wandafwerking, vooral de lamelachtige wandversieringen met groene kleurstellingen zijn opvallend. Ze lichten goudbruin op, geheel in harmonie met de kleuren van het park. In de grote entree vormt het beton met het beige Portugees leisteen een mooi contrast met zes stuks grote zwarte lederen AVL Glyder Poufs van 400*70 cm.

Ondergronds is het materiaalgebruik ten behoeve van het gebouw, met veel schoon beton, uiterst sober en strak gebleven. Maar het is rijk ingevuld met bijzondere en herkenbare meubellijnen. De kantoorruimtes zijn gevuld met het Boring programma en Stealth kasten in Boring grijs. De kleedkamers zijn uitgerust met zwarte AVL Visit Chairs in het leer, met matzwarte vierteens onderstel op maat gemaakt. De gemeenschappelijke verblijfsruimtes zijn met zwarte PH1 barstoelen en AVL Office Chairs rondom de koperen tafels ingericht.

Architects: van Dongen-Koschuch, www.vd-k.eu
Fotografie: Bart van Hoek

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay