Quooker Headquarters

Quooker Headquarters

Studio INAMATT ontwierp het interieur in 2016 voor het nieuwe hoofdkantoor van Quooker dat op een bijzondere manier is vormgegeven.
Basismateriaal in het interieurontwerp van de entree en de kantoren is licht gebeitst hout. Dit materiaal is gebruikt om de op maat gemaakte meubels en de lambrisering op de wanden van het kastmeubel te creëren. Het straalt rust uit omdat het een eenvoudig materiaal is met een neutrale uitstraling. Maar het heeft ook een warme uitstraling omdat het een natuurlijk materiaal met een levendige textuur. De materiaalkeuze is inherent aan Inamatts manier van werken. Waarmee de studio duidelijk maakt dat de mensen voor hen altijd centraal staan. De inrichting van de nieuwe kantine op de eerste verdieping van Quooker was een hele uitdaging. “Iedereen was gewend met elkaar te lunchen in een huiskamerachtige omgeving. Maar in de nieuwbouw is de ruimte veel groter. De vraag aan ons was om weer aan de keukentafel te kunnen zitten, maar op een andere niveau. Dat is nu een soort woonkeuken geworden. We hebben kantinetafels ontworpen en samen met Lensvelt uitgevoerd. Rondom de tafels staat een grote diversiteit aan stoelen, om het als het leeg is wat leven te geven. Ook de lampen boven de tafels zijn verschillend van vorm. Wel is alles uitgevoerd in één kleurstelling en zijn de vormen verwant aan elkaar”.
Ook de kantoren stralen rust uit door de lichtinval, gedekte kleuren en natuurlijke materialen. Er is veel aandacht besteed aan de akoestiek van de nieuwe kantoorruimte. Geluidsabsorptie is verwerkt in de kastdeuren, de kasten zelf, de wanden en de plafondeilanden boven de werkplekken. “De kasten die wij hebben ontwikkeld in samenwerking met Lensvelt, zijn aan de buitenzijde bekleed met een speciaal ontworpen geluiddempend textiel. De kasten zijn ontwikkeld op basis van onderzoek door akoestisch experts. Aan de buitenzijde zijn de kasten bekleed met textiel. Aan de binnenzijde zijn de deurtjes geperforeerd”.
Elke werkplek heeft een royale opbergruimte, met uitschuifbare bureauladen en akoestische bouwstenen waar ruimte wordt gelaten voor elke werknemer om de omgeving aan hun eigen persoonlijke behoeften aan te passen. “Wie apart wil zitten voor een overleg of telefoongesprek kan terecht in de flexruimtes en vergaderkamers in de kantoorbalk. Deze is iets hoger gelegd waardoor je van daaruit makkelijker door de ramen naar buiten kunt kijken”.

Architect: Studio INAMATT, www.ina-matt.com
Fotografie: Inga Powilleit

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff