Revolve de Revolver

Studio HVN, met wie Lensvelt sinds 2012 samenwerkt, won onlangs een ‘Oscar van de designwereld’: een prestigieuze Elle Deco.

International Design Award 2017 in de categorie Best Floor Cover Design. De in Beijing gevestigde ontwerper Henny van Nistelrooy kreeg de Chinese editie van de prijs voor de Eclipse-tapijten die hij ontwierp voor TAN Carpets, Beijing.


Vlnr: Sun Xin Xi, hoofdredacteur Elle Decoration China; Henny van Nistelrooy, studio HVN; Zhang Qi directeur TAN Carpets.


Model Lo uit de prijswinnende Eclipse-tapijtencollectie.


Revolver toegepast in de Long March Space gallery in Beijing.


De Bauhaus-façade van de Long March Space Gallery in Beijing.


De entrée van de Long March Space Gallery in Beijing

Daarnaast transformeerde studio HVN een voormalige in Bauhausstijl opgetrokken fabriek in Long March Space gallery, een toonaangevende galerie van het bruisende kunstdistrict van de Chinese hoofdstad. Van Nistelrooy ontwierp het hele interieur, inclusief het display- en opbergsysteem Revolver, dat wordt geproduceerd door Lensvelt.

Slim systeem
Deze plek past Revolver als gegoten. De kantoor-, VIP- en vergaderruimten van Long March Space zijn voorzien van dit ingenieuze, slimme, flexibele en gebruiksvriendelijke systeem dat zijn naam toepasselijk ontleent aan de mogelijkheid de legborden van deze kast te draaien (‘to revolve’).

Zo kunnen de planken niet alleen statisch en horizontaal worden geplaatst, maar in het vrijdragende frame worden gehaakt zodat het systeem supersnel en eenvoudig is aan te passen aan elke wens.
Een platliggend legbord biedt maximale opslagruimte voor kleding, boeken of ordners; een rechtopstaande plank vormt een ideale display voor bijvoorbeeld tijdschriften.

En zonder spullen is Revolver net een geometrisch kunstwerk.

Het opberg- en displaysysteem sluit naadloos aan bij het ritme en de symmetrie van het interieur van Long March Space gallery.
De bureaus en tafels die Van Nistelrooy ontwierp, passen perfect bij het Revolversysteem van wit gepoedercoat plaatmetaal. Zo vormt het interieur een flexibel en coherent geheel.

Lensvelt paste Revolver zelf ook toe in de eigen studio op de Herengracht in Amsterdam, met vertikaal geïnstalleerde legborden.


Revolver in gebruik in de studio van Lensvelt in Amsterdam


Empty Revolver in Lensvelt’s studio in Amsterdam


Revolver in combinatie met Lensvelt’s Job Cabinet en Job Buffet in een residentieel woonhuis in Amsterdam


Het Revolver-systeem in een Amsterdamse residentie

Studio HVN
Henny van Nistelrooy richtte in 2009 Studio HVN op na het behalen van zijn master Design Products aan het Royal College of Art in Londen. In 2012 verhuisde hij zijn studio naar Beijing. Hier werkt hij onder andere voor de British Fashion Council, Colette en Lensvelt.