ALL NEW!

Met de presentatie All New toont Lensvelt dit jaar tijdens de Milan Design Week een mix van acht nieuwe producten, uitbreidingen van bestaande collecties en klassiekers in samenwerking met internationale gerenommeerde ontwerpers, architecten en kunstenaars. De ruwe industriële ruimte onder de bogen van Ventura Centrale wordt door de scenografie van JPS.architecten getransformeerd in een gloedvol theater. Hier vertoont Lensvelt een spectaculaire show in samenwerking met Modular Lighting Instruments.

All New is een knipoog naar vorig jaar toen Lensvelt in Milaan Nothing New presenteerde als duurzaam statement tegen alle overdaad aan design. Dit jaar is juist veel nieuw. ‘Producten ontwikkelen is vaak een lang proces, je weet nooit wanneer een ontwerp klaar is’, weet Hans Lensvelt.  Dit jaar zijn veel meubels die Lensvelt samen met verschillende internationale architecten, ontwerpers en kunstenaar ontwikkelt, nagenoeg allemaal tegelijk klaar om getoond te worden aan het internationale publiek.

Twee uitgesproken, niet conformistische merken, Modular Lighting Instruments en Lensvelt werken in Milaan samen aan de opzienbarende show. Lensvelt lanceert hier een groot aantal primeurs: de New Chesterfield fauteuil van architecten Baranowitz + Kronenberg, tafelsysteem FIVE van Luc Binst / B brand, het modulaire zitsysteem Blocks van OMA, de bank New Balance van Fabio Novembre, stoelen van i29, Piet Boon en Rick Minkes, en tenslotte een debutant: een kapstok van Stefaan Jamaer. Meubels  – vaak met een knipoog – die bereikbaar, toepasbaar en betaalbaar zijn.

Daarnaast toont Lensvelt uitbreidingen van succesvolle stoelencollecties van Richard Hutten (This Chair, This Barstool), Maarten Baas (Maarten Baas Chairs) en Atelier Van Lieshout (Lazy Modernist en Office Chair) en tot slot klassiekers als de Military Chair van Gerrit Rietveld en diverse meubels van Maarten Van Severen.

Lensvelt heeft zich in de loop der jaren laten zien als een geëngageerd label dat uitgesproken en vaak prijswinnende presentaties toonde tijdens de Milan Design Week. Zo won het met de Boring Collection de prestigieuze Milano Design Award 2016, Best Concept samen met Space Encounters. En in 2017 nogmaals: voor May I Have Your Attention, Please? met de Maarten Baas 101 Chair.