The Gin Sum Club & Bistrobar Indonesia Haarlem

The Gin Sum Club & Bistrobar Indonesia Haarlem

In het in 1920 ontworpen Rijksmonument “Bankgebouw in Amsterdamse School-stijl” bevindt zich sinds 2016 The Gin Sum Club.

Een restaurant met hoge kwaliteit en klasse, waar ‘East meets West’ centraal staat in zijn mooiste vorm.

Het concept van de opdrachtgever bestond uit het combineren van een hoogstaand culinair Aziatische keuken met de uitstraling van een luxe gentlemen’s club.

De vertaling van deze twee totaal verschillende werelden heeft Claire Ansems gemaakt door het kleur- en materiaal gebruik in de Aziatische stijl door te voeren en de inrichting en vormgeving weer heel Europees te houden.

De kleuren zwart, goud en koper zijn door het hele restaurant terug te vinden, net als lederen fauteuils, staal en kluisjes waar gasten hun zelf meegenomen drank in kunnen stallen: de Liquor Lockers. “Dit is in Haarlem echt uniek, de kluisjes zijn dan ook bijna allemaal verhuurd.” Daarnaast bleef in de kelder de grote bankkluis bewaard.

De collectie van Lensvelt Contract Furniture past naadloos in het concept en het beeld/materiaal verhaal dat Claire Ansems heeft bedacht voor The Gin Sum Club.

Voor TGSC is gebruik gemaakt van de PH1 barstoelen vanwege hun stoere robuuste uiterlijk tegenover het delicate van Azië.

De AVL Shaker barkrukken zijn speciaal met koperen plaatjes uitgevoerd om in het concept te passen en de AVL Koker stoelen passen perfect in het totaal beeld vanwege de prachtige vormgeving van het frame.

Op de dag dat TGSC 1 jaar bestond heeft eigenaar Thierry Smagge in mei 2017 besloten de keuken aan te passen. ‘Mensen die hier kwamen vonden het fantastisch, maar zien het als een avondje uit. Waardoor ze wel in het weekend komen, maar niet zo snel doordeweeks.’
Het hippe restaurant in Haarlem maakte in mei de overstap naar een laagdrempeliger concept. Onder de culinaire leiding van niemand minder dan Ron Blaauw Bistrobar Indonesia na een korte verbouwing. Blaauw en Agus Hermawan zijn culinair adviseurs van Bistrobar Indonesia. Hermawan, een Indonesische chef, werkt al sinds 2007 samen met Blaauw.

Realisatie voorjaar 2016

Architect: Claire.Ansems defining spaces, www.claireansems.com

Fotografie: Martijn Vonck

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Bas
More post by : Bas