Lensvelt partnert met vluchtelingen in The Movement Hotel

Lensvelt leverde afgelopen jaar het meubilair voor een bijzonder project: The Movement Hotel. Een pop-up hotel in een van de torens van de Amsterdamse Bijlmerbajes, een van de meest beruchte gevangenissen van Nederland, dat gerund wordt door vluchtelingen.

Met de AVL Glyder-banken en AVL SPR Cathedras-fauteuils van Atelier van Lieshout, en stapelbare This-congresstoelen van Richard Hutten veranderde Lensvelt de lobby en gemeenschappelijke ruimtes in een kleurrijke en inspirerende omgeving. Een plek waar bezoekers zich voor de verandering graag vrijwillig en comfortabel laten opsluiten.


The Movement Hotel – Bijlmer bajes

The Movement Hotel werd in augustus 2017 geopend. Het hotel in een van de torens van de gevangenis is een initiatief van Movement On The Ground (een non-profitorganisatie die projecten voor vluchtelingen initieert) en de Refugee Company (die vluchtelingen helpt integreren door middel van werk). Zo is het doel hen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen en een kans te bieden op een nieuw leven in Nederland.
In samenwerking met partners, waaronder Lensvelt, is een deel van de beruchte gevangenis veranderd in een kleurig, prikkelend en comfortabel hotel. Lensvelt leverde meubilair dat speciaal is ontworpen voor ontvangstruimten zoals voor de lobby en de gemeenschappelijke ruimtes van The Movement Hotel.


The Movement Hotel – Bijlmer bajes

Lensvelt kleurt de Bijlmerbajes rood
Op basis van het ontwerp van Chris Burghard van ÈMCÉ interior architecture, werd de zalmroze ontvangstruimte voorzien van uitnodigend felrood Lensvelt-meubilair, zoals de opmerkelijke AVL Glyders, banken met hun dynamische rugleuning die naar wens heen en weer kunnen schuiven (‘glyden’). Ook werd gekozen voor AVL SPR Cathedra, luxe relaxfauteuils met armleggers en een zes-tenige voet en de ultra-lichte en stapelbare This congresstoelen van Richard Hutten.
Het concept werd binnen vijf weken bedacht, uitgewerkt, en gerealiseerd. Dat betekende voor zowel Burghart als Lensvelt keihard werken om een plek te creëren waar iedereen – vrijwillig – wil zijn.


The Movement Hotel – Bijlmer bajes

Als geëngageerd designmeubellabel en voorstander van de circulaire economie, werkt Lensvelt graag aan initiatieven waarbij het meubilair onderdeel is van een circulair gebruiksmodel; de meubels in The Movement Hotel blijven eigendom van Lensvelt en zullen worden hergebruikt wanneer het tijdelijke hotel sluit.


The Movement Hotel – Bijlmer bajes

Lensvelt blijft betrokken bij meer van dit soort betekenisvolle initiatieven, ook in het nieuwe jaar. Met deze wens, wenst Lensvelt iedereen met wie het heeft samengewerkt aan mooie, opmerkelijke, en prijswinnende projecten, een gelukkig nieuwjaar en meer bijzondere samenwerkingen in 2018!

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay