Timmerhuis Rotterdam

Timmerhuis Rotterdam

De bijzondere structuur van het Timmerhuis, dat behalve uit de pixelberg uit een verbouwd kantoorgebouw uit 1953 bestaat, openbaart zich pas als je de publiek toegankelijke passage naar het Haagseveer betreedt. Daar zweven in het hoge atrium de stalen pixelbalken letterlijk boven je hoofd.
Het Timmerhuis bestaat uit het naoorlogse Stadstimmerhuis en een nieuwbouw waarin commerciële ruimten, kantoren en woningen bijeen zijn gebracht. OMA was verantwoordelijk voor zowel het ‘casco’ van het geheel als de interieurs van de kantoren.
Rondom het atrium bevinden zich op de eerste vier verdiepingen de gemeentekantoren voor 1.800 ambtenaren. De interieurs, ontworpen door OMA Architecten Saskia Simon en Ellen van Loon, bestaan afwisselend uit open en gesloten ruimtes die, typisch voor OMA, een tegelijkertijd verfijnde én rauwe inrichting hebben gekregen. Verfijnd zijn bijvoorbeeld de aluminium vloeren, bruine wanden van uiterst dunne staalplaten en, in de vergaderruimtes, tapijten met afbeeldingen van voetbalpubliek in de Kuip en andere Rotterdamse dingen. Rauw zijn de stalen balken die hier en dwars door de ruimtes lopen en in het zicht zijn gelaten en de stalen roosters die in de publiekshal als plafond dienen. Ook de inrichting van het oude kantoordeel heeft robuuste kanten. Hier is het beton, dat bij de verbouwing tevoorschijn kwam, in het zicht gelaten.
Lensvelt maakte naar ontwerp van OMA Architect Saskia Simon diverse vergaderstoelen. AVL Office Chair, AVL Koker Chair van Joep van Lieshout en PH1 Chair, PH1 Barstool van Ronald Hooft zijn in het Timmerhuis toegepast.
Realisatie 2016.

Architecten: OMA, www.oma.eu

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Priscilla
More post by : Priscilla