UNM

UNM

De kantoortuin. Moeilijk geval in de wereld van de architect. Op de ontwerptekening ziet het interieur er altijd strak, ruimtelijk en fris uit. Maar in de praktijk is het vaak een rommeltje. Blokken met werkplekken waarbij ieder blad op een verschillende hoogte staat (moet van de Arbo) doen pijn aan de ogen van de architect. Nog een veelgehoorde klacht: alle bureausystemen lijken op elkaar en zijn nauwelijks aan te passen aan de stijl van het interieur. Wat de architect nodig heeft is een werkplekkensysteem dat functioneert als een Chaneljasje. “Een klassieker die niet schreeuwerig is en zich aanpast aan de looks van de omgeving”, vindt Nina Graziosi. Samen met fabrikant Lensvelt stelde ze een lijst op met maar liefst 13 voorwaarden waar het ideale werkplekkensysteem aan moest voldoen. Daarna volgde pas de ontwikkeling. Het resultaat heet UNM (spreek uit: You and Me).

UNM is een modulair opgebouwd tafelsysteem waardoor ruimten slim worden ingedeeld. Het systeem kan eindeloos lang worden doorgekoppeld. Doordat er geen poten zijn toegepast is er optimale bewegingsvrijheid en volop beenruimte. Elk werkblad kan naar wens met een slinger op hoogte ingesteld worden.

Met de flexibiliteit van de componenten kan een werkplek naar behoefte worden vormgeven. De afneembare screenwanden zijn optioneel verkrijgbaar en zorgen voor extra akoestiek en privacy.

Ontwerp: Nina Graziosi (2015).

Prijsinformatie
Hoge resolutie foto's
Sketch-up 3D model
DWG
Product paspoort
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
bas lens
More post by : bas lens