Via Hotel Amsterdam

Via Hotel Amsterdam

Na drie jaar leegstand diende zich in 2017 een nieuwe toekomst aan voor het voormalige kantoorpand Sphinxstate van Planet Internet in Diemen. Na twee locaties in Londen opende Via in september de eerste vestiging op het Europese vasteland in Amsterdam Diemen.
Het ‘hostel concept met de service van een hotel’ is de nieuwe plek voor de jonge urban traveller om op een nieuwe manier met de stad kennis te maken. Met 170 gezamenlijke en privékamers en 744 bedden, bar/restaurant The Dude, een cinemaroom en multifunctionele gemeenschappelijke ruimtes – allemaal in nineties-stijl ingericht – helpt VIA elke gast de stad met frisse creatieve ogen te ontdekken. Via Amsterdam ligt aan de Diemerhof 20 in Diemen.

De hotelketen heeft Leysner, op basis van haar portfolio, in hoge mate de vrije hand gegeven. Ze stelde een “eigenwijze urban uitstraling” voor, met als leidraad een aantal thema’s die verwijzen naar de late jaren ’80, vroege jaren ’90, de periode waaruit het gebouw stamt. Haar concept is nagenoeg ongewijzigd uitgevoerd.

In het restaurant en de lounge is het tijdvak verbeeld via de thema’s The Big Lebowski – de cultfilm van Joel en Ethan Coen – en hiphop; het centrale trappenhuis heeft het thema ‘skate’ meegekregen. De thema’s zijn uitgewerkt in graphics op de wanden – met name graffiti in verschillende stijlen – en een deel van de meubels en verlichting, die zijn ontworpen door Leysner. De graphics zijn ontworpen en aangebracht door Studio Ayqido.

De bar en restaurant van VIA trekt de nineties design lijn door in de naam. Vernoemd naar The Dude je mee door heel continentaal Amerika. Niet alleen de Verenigde Staten dus, hoewel die keuken met hamburgers, mac n cheese en Hawaiiaanse poke bowls zeker goed vertegenwoordigd is. Maar The Dude trekt ook verder naar het zuiden met nachos sin carne, Argentijnse choco torta in a jar en meer. Ook voor cocktails en speciale Amsterdamse biertjes kun je de hele dag en tot diep in de nacht terecht. Met elkaar, maar vooral met nieuwe vrienden. The Dude abides.

Naar ontwerp van Sheryl Leysner leverde Lensvelt Contract meubelproducten uit eigen collectie van de ontwerpers Richard Hutten, Studio Job en WH Gispen en daarbij ook meubilair ontworpen door Sheryl Leysner.

Interieurarchitect: Sheryl Leysner Interior architecture & Projectmanagement, www.sherylleysner.com
Fotografie: Annelore van Herwijnen.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Priscilla
More post by : Priscilla