Airport Schiphol Lounge 4

Airport Schiphol Lounge 4

Designbureau Tjep. heeft Lounge 4 van luchthaven Schiphol heringericht. Doel van het ontwerp was om de klinische wachthal een “gezellige”  karakter te geven. Daartoe is het thema van een winkelstraat toegepast.

De winkels en horecagelegenheden in de Lounge zijn voorzien van sterk variërende gevels, met grote entrees. De wachtruimte zelf is voorgesteld als een “graslandschap”, met royale groene Lensvelt-banken naar ontwerp van Joep van Lieshout.

Ook kunnen de passagiers plaatsnemen op een van de twee tribunes. Speciaal voor de kinderen zijn deze bouwwerken voorzien van een glijbaan. Om het gebrek aan zicht op vliegtuigen te compenseren, staan er ook een aantal banken in de vorm van een vliegtuig opgesteld. Realisatie: 2012.

Architect: Tjep. , www.tjep.com
Fotografie: Mike Bink.

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Loek
More post by : Loek