Waterschap Zeeuwse Eilanden

Waterschap Zeeuwse Eilanden

Het kantoor voor het Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE) is ontworpen door RDH Architects en is gebouwd in het stationsgebied van Middelburg. Stedenbouwkundig gezien bevindt stationsgebied zich in een zone tussen de woonwijken van Middelburg Zuid en de historische stadskern. Deze zone is ontstaan door de aanleg van het Kanaal door Walcheren, de spoorlijn en de Kanaalweg, die gezamenlijk de stad in tweeën splitsen.

Het interieur van het Waterschaps kantoor is ontworpen in combinatie met het bureau Graziosi Progetti. De vormgeving en de materiaal toepassingen geven het interieur een intieme, maar zakelijke uitstraling. Het was de wens van het waterschap om met natuurlijke materialen en kleuren te werken en een informele sfeer na te streven. Het gebruik van schoonwerk beton, houten balustrades en leemstukadoorswerk op de wanden, in combinatie met een bruin beige vloerbedekking geven invulling aan deze uitgangspunten. In 2005 leverde Lensvelt de werkplekken, de kasten met Stealth Cabinets, AVL Office Chairs en Pouf zitjes.

Architecten: Graziosi Progetti, www.graziosi-progetti.nl
Fotografie: Frans Strous, Ruben Riemens (gebouw).

About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff