Zorghotel Domstate Utrecht

Zorghotel Domstate Utrecht

Zorghotel Domstate is vanaf juli 2018 gevestigd in het voormalig reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen in Utrecht. De cliënten zijn gasten, het reactiveringcentrum een zorghotel. diederendirrix ontwierp de renovatie van het zorgcomplex, Van Eijk & Van der Lubbe het interieur.

In het gebouw uit de jaren ’70 van de vorige eeuw is in opdracht van AxionContinu een integraal zorgconcept gerealiseerd. Het programma van Domstate bestaat uit een zorghotel voor kortdurende revalidatie met luxe zorgkamers, een onderzoeks- en behandelcentrum, een restaurant en werkplekken. Alle functies zijn georganiseerd rond een patio die opnieuw is ingericht.

Alles is revalidatie.
Binnen de architectuur van diederendirrix architecten vertaalde Van Eijk & Van der Lubbe vier thema’s vertaald naar interieur en gebruik. Samen met AxionContinu is de inhoudelijke basis voor het interieur gelegd. Het ontwerp van Van Eijk & Van der Lubbe stimuleert gasten om dingen te ondernemen en actief bezig te zijn om aan te sterken. De thema’s die in het ontwerp zijn terug te vinden zijn: ‘Het is een hotel, tenzij…’, ‘Buiten de lijntjes kleuren’, ‘Buiten naar binnen brengen’ en ‘Revalidatie is topsport’ is voelbaar door het hele gebouw.

Revalidatie is topsport.
Alles in Zorghotel Domstate draait om revalidatie. Het doel van Van Eijk & Van der Lubbe is om dit zo leuk mogelijk te maken. Om de hotelgasten te motiveren en uit te dagen middels een actieve uitstraling en speelse elementen in het ontwerp. Verleiden om verder te gaan richting eigen zelfstandigheid.

Vanwege de ingetogen uitstraling is het grijze kantoormeubilair Boring van Lensvelt toegepast. Daarbij zijn o.a. voor de auditorium This 102 Upholstered Chair Armrests gemixt met 101 & 102 PP Chairs geleverd.

Architecten: Van Eijk & Van der Lubbe, www.vevdl.com.nl , Diederendirrix, www.diederendirrix.nl
Fotografie: Jeroen van der Wielen

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Priscilla
More post by : Priscilla