ZUS Zones Urbaines Sensibles

ZUS Zones Urbaines Sensibles

Enkele jaren geleden werden Kristian Koreman en Elma van Boxel, de twee oprichters van ZUS, nog beschouwd als alternatievelingen in de architectuur. Hun werk bestond vooral op papier. Wat ze bedachten, vond men maar raar. Terwijl de bomen nog tot in de hemel groeiden en overal de wildste gebouwen verrezen, waren Koreman en Van Boxel gefascineerd door ruimtelijke ontwikkelingen in de Parijse banlieues, die door de Franse overheid Zones Urbaines Sensibles worden genoemd – ziedaar de naam ZUS.

Elma van Boxel (1975) en Kristian Koreman (1978) zijn beiden opgeleid als landschapsarchitect. Van Boxel studeerde vervolgens architectuur en stedenbouw, Koreman filosofie. In 2001 richtten ze bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) op.

Architectuur weer een maatschappelijke rol geven, dat is de missie van ZUS, een jonge onderneming geleid door Elma van Boxtel en Kristian Koreman.
ZUS analyseert het hedendaagse stedelijke landschap. Hun realisaties gaan van politiek onderzoek tot specifieke architecturale ontwerpen.

Voor eigen gebruik zijn op het kantoor in Rotterdam onlangs met Milan Design Award bekroonde 2016 en 2017 producten van Lensvelt Contract Furniture toegepast, namelijk Boring Task Chairs en Maarten Baas 101 Chairs.

Architecten: www.zus.cc
Fotografie: www.ingapowilleit.nl

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Priscilla
More post by : Priscilla