Zoeken
Winkelmandje

Blink Luchthavensysteem bij Pier E24 van Schiphol

Zitplaatsensysteem voor luchthavens BLINK: WINNAAR Categorie Duurzaam Ontwerp van Dezeen

Blink is een plasticvrij en lokaal geproduceerd zitsysteem ontworpen voor luchthavens. Het is ontwikkeld en circulair geproduceerd door Lensvelt Contract bv en ontworpen door Richard Hutten voor Schiphol. Voor de productie van Blink zijn de oude stoelen op Schiphol gerecycled; de oude stoelen werden de nieuwe stoelen. Dit werd gedaan door de herbruikbaarheid van producten, het recyclen van grondstoffen en het gebruik van duurzame materialen zoals kokosvezel, wol of gerecyclede kleding.

Richard Hutten tekende de eerste schets op een kartonnen doos tijdens een van de eerste meetings met het Schiphol team, CEO Rob Brugge en Lensvelt's senior account manager Pieter Kraaijenbrink, de drijvende kracht achter dit project.

tekst 1

Richard Hutten, CEO Rob Brugge (links) en accountmanager Pieter Kraaijenbrink

Gebruikt aluminium materiaal wordt gerecycled om de nieuwe stoelen te produceren

Blink is een plasticvrij en lokaal geproduceerd zitsysteem voor luchthavens

Er is speciaal bevestigingsmateriaal ontwikkeld met M3 zonder het gebruik van schroeven, voor moeiteloze mobiliteit.

Bovendien wordt er recyclebaar aluminium gebruikt, is de bekleding zo ontworpen dat deze opnieuw kan worden bekleed als er gebreken optreden en maken we gebruik van tafelbladen op biologische basis. De samenstelling van dit materiaal is hars op natuurlijke basis dat is versterkt met natuurlijke vezels. Zodat het na een lange levenscyclus volledig hergebruikt kan worden.

De koolstofvoetafdruk van Blink is 95% minder vergeleken met vergelijkbare producten van de concurrentie. Bij het ontwerp hebben we ons vooral gericht op het maken van een product dat zo lang mogelijk meegaat, maar als de levenscyclus ten einde loopt, hebben we ervoor gezorgd dat het eenvoudig kan worden gedemonteerd en opnieuw kan worden gerecycled.

Extra zitplaatsen werden ontwikkeld door Lensvelt

Speciale stof ontwikkeld door textielontwerpstudio Mae Engelgeer

Blink is een cirkelvormig ontwerp van Richard Hutten

Alle meubels voor Pier E24 zijn ontwikkeld door Lensvelt