Zoeken
Winkelmandje

‘This Chair’_ ontworpen door een van de meest milieubewuste ontwerpers. Klik hier en lees meer over Richard Hutten.

Zelfs de nieuwe entresol in de showroom in Breda is gemaakt van onze eigen gerecyclede vloerdelen.

Wat we doen om milieubewust te ondernemen 

Wij bieden oplossingen die goed zijn voor mensen, de planeet en de economie. Onze filosofie is dat het gebruik van een meubelstuk centraal staat. Niet het eigendom. We produceren en kopen met dit in gedachten. We geloven in een circulaire economie en vinden het belangrijk om volgens deze principes te werken.
We werken graag met leveranciers die een duidelijke en vastberaden visie op duurzaamheid hebben. Bovendien investeren we fors in onze duurzame energiedivisie.

Een voorbeeld: we hebben €300.000 geïnvesteerd in zonnepanelen op het dak van ons kantoorpand in Breda. Hier produceren we meer elektriciteit dan we verbruiken in zowel ons pand in Breda als in Amsterdam.

tekst 1

Onze duurzaamheids missie

Een kort overzicht van wat wij nog meer doen:

- Duurzame productontwikkeling. 

- Duurzame toeleveranciers.

- Overproductie voorkomen met flexibele toeleveranciers.

- Minder CO2-uitstoot door lokale productie.

- Milieubewust verpakken en vervoeren.

- CO2-footprint compenseren door bomenaanplant.

- Onze producten zijn circulair.

- Een tweede leven voor onze producten.

- Certificering volgens ISO 14001: 2015

tekst 2

Kasten gemaakt van restafval van Lensvelts eigen meubelproductie door Teun Zwets

Het Stedelijk Museum_ in Amsterdam maakt gebruik van meubels uit onze circulaire pool

Ontdek onze Circulaire Pool:
Betaal voor gebruik, duurzaam naar de toekomst


In een wereld waarin consumptie gepaard gaat met het verbruik van energie en grondstoffen, streven wij naar een duurzamere benadering. Daarom introduceren wij onze innovatieve circulaire pool. Het draait hier niet om bezit, maar om het gebruik van onze meubels. Ontdek hoe deze benadering, met al zijn voordelen, uw projectinrichting naar een nieuw niveau kan tillen:

1. Duurzaam gebruik: de circulaire pool benut onze meubels optimaal, met aandacht voor duurzaamheid. Bij einde gebruik nemen wij ze terug en geven ze een nieuw leven, zonder verspilling.

2. Behoud van kwaliteit: als meubels niet meer nodig zijn renoveren ze met zorg, waardoor ze bijna als nieuw zijn. Wij zorgen dat onze meubels in optimale conditie blijven gedurende hun hele levenscyclus. 

3. Flexibiliteit en anticipatie: Als jouw organisatie zich ontwikkelt, bewegen wij met je mee. Door onze circulaire pool kunnen we snel aanpassen aan veranderingen. Of je nu meer, minder of andere meubels nodig hebt, wij zijn er om je te adviseren en te faciliteren.

tekst 3

 4. Kostenefficiëntie: Onze circulaire pool biedt kosteneffectieve oplossingen. Je investeert in gebruik in plaats van het maken van nieuwe aankopen.

5. Stabiel budget: Geen onverwachte kosten. Met onze circulaire pool weet je precies wat je kunt verwachten en houdt je je budget onder controle. 

Natuurlijk zijn er enkele overwegingen die we willen delen:

Administratieve eenvoud: Bij gebruik van de circulaire pool ontvang je een maandelijkse factuur, iets meer administratieve handelingen, maar de positieve impact op het milieu maakt dit kleine ongemak de moeite waard.

Een gevarieerd aanbod: Het assortiment binnen onze circulaire pool kan beperkt zijn in vergelijking met traditionele aankopen. Maar bedenk dat uw keuze bijdraagt aan minder verspilling en een gezondere planeet.

Duurzame projectinrichting

Bij Lensvelt zien we een groeiende interesse vanuit verschillende sectoren, zoals gemeenten en de Rijksoverheid. Ook voor hen is het sociale en ecologische aspect net zo belangrijk als financiële overwegingen. Samen omarmen we de visie van een mooiere wereld, waarin minder verspilling en duurzaamheid centraal staan.

Kies vandaag nog voor de toekomst met onze circulaire pool. Samen zetten we de stap naar een slimmere, duurzamere en inspirerende projectinrichting.

tekst 4

Lensvelt toonde eigen hergebruikte meubels, zoals de Boring Collection, tijdens Milan Design Week 2018.

Airport system blink_ is een goed voorbeeld van onze duurzame productontwikkeling.

Tank office chair_ een uitdaging in het ontwerpproces om een uitgesproken en circulaire constructie te vertalen naar een NEN 1335 gecertificeerde bureaustoel.