Zoeken
Winkelmandje
Hospitality

Hotel Casa

Hotel Casa, Amsterdam

Casa Hotel

Project Casa Hotel, Amsterdam
Location Amsterdam
Interieurconcept i29
Furniture Lensvelt Contract Furniture

i29 maakte het interieurontwerp voor alle 518 hotelkamers, in samenwerking met meubellabel Lensvelt en textielontwerpster Mae Engelgeer. Het concept was om een diversiteit aan kamers te realiseren waar alles draait om ‘thuiskomen’, Comfort en tactiliteit staan centraal door het gebruik van akoestisch verhogende materialen zoals PET vilt en textiel. Elke kamer heeft een bureau en de Felix 141 stoel met een bureaulamp, een comfortabel bed met opbergruimte, een flexibel hangend nachtkastje, een vensterbank met kussens, een pantry en een multifunctionele wand.

Het verhaal van Hotel Casa in Amsterdam begint met vier studenten en een missie. Casa werd eind jaren ‘50 opgericht met als doel de woningnood onder studenten op te lossen. Door de kamers op seizoensbasis beschikbaar te stellen aan hotelgasten, is Casa tot op de dag van vandaag in staat om studenten betaalbare huisvesting te bieden. Dit zorgt voor een unieke en inspirerende mix van gebruikers.
 

Casa hotel E

Felix 141 Stoel

De stoel is ontworpen door Jeroen Dellensen en Jaspar Jansen voor Felix Merites als een stoel om in aantallen te gebruiken. De Felix 141 Chair ontleent zijn naam aan Felix Meritis, het oudste culturele gebouw van Europa in Amsterdam, waarvoor de stoel is ontworpen. De essentie van de stoel is gebouwd rond comfort, in het besef dat mensen langere tijd moeten zitten. Bovendien is de stoel bedoeld voor gebruiksgemak en daarom stapelbaar en dus gemakkelijk op te bergen. De stoel is ook koppelbaar zodat hij bij gebruik in grotere ruimtes netjes en gelijkmatig uit elkaar geplaatst kan worden, wat zorgt voor samenhang. Er zijn verschillende versies van de bekleding omdat de Felix geen ego is maar meer een teamspeler: in een groepsopstelling vormen de rugleuningen in twee kleuren één esthetisch geheel; de grens tussen ‘individueel’ en ‘groep’ verschuift zo letterlijk en figuurlijk.

Casa Hotel

Casa Hotel

Casa Hotel

Casa Hotel

Casa Hotel

Casa Hotel

Casa Hotel