Zoeken
Winkelmandje
Offices

Joolz Office

Project Joolz Office
Architect Space Encounters/Beyond Spaces
Meubilair Lensvelt Contract Furniture en andere labels

Fotografie Jordi Huisman
Locatie Amsterdam

Na het winnen van de pitch in juni 2015 kreeg architectenbureau Space Encounters/beyond Space de opdracht om het hoofdkantoor van Joolz te ontwerpen in een voormalig machinefabriekspand in een opkomende buurt in Amsterdam. Gebaseerd op de kernwaarden van de fabrikant van ergonomische kinderwagens, werd de focus gelegd op positief design. Geheel in stijl met deze optimistische ideologie van Joolz leverde Lensvelt diverse losse meubels.

Naast het succesvol omtoveren van een fabriek tot kantoor, werd er een plek gecreëerd die de visie van Joolz, het vieren van de mooie dingen in het leven, perfect weerspiegelt. Alle muren werden verwijderd waardoor een grote open ruimte ontstond, die omringd wordt door drie tuinen. Deze tuinen vormen een aangename achtergrond voor de dagelijkse kantoorroutine en verbeteren het binnenklimaat en bieden werknemers meer mogelijkheden om te werken.

De kantoorruimtes zijn voorzien van de Boring-collectie, die de natuurlijke omgeving nog levendiger maakt met zijn sobere en bescheiden uitstraling. De andere open en lichte kamers van dit voormalige industriële gebouw zijn gevuld met AVL Glyders, W.H. Gispen salontafels en 4000 vergadertafels. De organische kleuren en vormen van alle stukken passen prachtig bij de botanische tuinen en dragen allemaal bij aan deze inspirerende werkruimte.

tekst

Boring Collection

Lensvelt 4000 meeting table - square

W.H. Gispen Coffee Table right in the corner

AVL Glyder Sofa in the back

In addition to our own designs, Lensvelt is also a dealer of other well-known brands (only in the Netherlands)