Zoeken
Winkelmandje
Hospitality

The Florian Hotel

W.H. Gispen Chair in The Florian Hotel at Schiphol

W.H. Gispen_205 Chair

Project Florian Hotel, Schiphol
Locatie Schiphol, Amsterdam
Interieurconcept Werkplaats van Wonderen
Meubilair Lensvelt Projectmeubilair

De ambitieuze jonge eigenaar van The Florian droomde van een hotel waar hij graag zou verblijven. Een onconventionele plek voor jonge professionals en urban nomads; waar het ontwerp van de openbare ruimte net zoveel aandacht zou krijgen als het ontwerp van de kamers. Het typische jaren '90 gebouw bevat veel glas, daglicht en baksteen. De buitenkant is bijna volledig bewaard gebleven. Workshop of Wonders, die de architectuur verzorgde, plaatste gedeeltelijk een extra verdieping bovenop het gebouw. Ze bedekten deze met aluminium lamellen, waardoor The Florian 's avonds nog meer opvalt. Ze bouwden ook een nieuwe ingang en veranderden het interieur volledig.

W.H. Gispen stoelen worden gebruikt in de hotelkamers en zijn kleurrijk gestoffeerd. Deze stoelen, oorspronkelijk ontworpen door W.H. Gispen, hebben strakke lijnen, moderne rondingen en een licht stalen frame. Alle stoelen zijn verfijnde, comfortabele en tijdloze designstukken. De Gispen collectie wordt in Nederland geproduceerd door Lensvelt met moderne technieken, maar met behoud van het originele ontwerp. Ze kunnen gebruikt worden op kantoor, aan een eettafel of gewoon als een statement design stuk. Kleine verschillen in deze collectie zitten in de rugleuning, het gebruik van armleuningen en verschillende kleuren bekleding.

W.H. Gispen 205 Chair

The Florian Hotel_Schiphol

Vergaderen op een D-Chair

De D-Chair staat opgesteld in de vergaderruimte op de 2e verdieping. Hij valt op door zijn slanke frame, dat de aparte rugleuning en zitting ondersteunt. Bij de rugleuning vouwt het frame naar buiten en steekt uit de stoel om een handgreep en/of een kleerhanger te vormen die in het ontwerp van het frame is geïntegreerd. De D-Chair is een tijdloze, eigentijdse stoel met een eigenzinnige grap, die zowel betaalbaarheid als comfort hoog in het vaandel heeft staan.


De stoel werd in eerste instantie gelanceerd in 2017 en ontwikkeld door ...,staat ten behoeve van een grootschalig hospitality project voor bureaus op hotelkamers. Lensvelt vermeldt dat het de ambitie van ...,staat was om het ontwerp "het hele interieur te laten bepalen".

D-Chair_upholstered

The Florian Hotel_Schiphol

The Florian Hotel_Schiphol_ Entrance