Zoeken
Winkelmandje
Theater

Musis Sacrum

Project Musis Sacrem
Architecten van Dongen-Koschuch
Locatie Arnhem
Fotografie Bart van Hoek

De gemeente Arnhem formuleerde een nieuw duurzaam en multifunctioneel muziekgebouw. Een gebouw dat de prestaties voor de gemeente Arnhem en die van de uitvoerder zou kunnen combineren tot een Nationaal Interessant en Inspirerend Concertgebouw. De zaal is gesitueerd in een parklandschap en er wordt belang gehecht aan het visuele huwelijk tussen het gebouw en de serene omgeving die het begrip kunst stimuleert.

tekst 1

The Boring Collection_ has been applied in the offices of the theater

AVL Office chair_ without armrest in the foreground and the PH1 barstool at a bar in the foyer

Boring Task chair and Boring desk_ at the offices of Musis Sacrem

Het Musis Sacrum-project bestaat uit de renovatie van het bestaande monument en de nieuwe uitbreiding van de grote zaal en de ondersteunende functies. Opvallend zijn de lamellenwanddecoraties met hun diepgroene kleurstellingen, die de sereniteit van de natuur binnenin nabootsen. Wanneer je de grote entree binnenloopt, vormt de uitstraling van het beige Portugese leisteenbeton een opmerkelijk contrast met de zes zwart lederen AVL Glyder Poufs. De tot in de perfectie doordachte materialen zijn uitgesproken sober met een continuïteit van simplistische aard, zoals leisteen van schoon beton. De kantoorruimtes zijn gevuld met meubilair van de Boring Collection en Stealth Cabinets, ook in Boring Gray.

tekst 2

The foyer with lamellar wall decorations in a deep green color

The dressing rooms are equipped with black AVL Office Chairs in leather, with matte black four-piece chassis made to measure. The common living area is decorated with black PH1 bar stools and AVL Office Chairs surrounding the copper tables.

Parkzaal Musis, designed by Van Dongen-Koschuch Architects and Planners on behalf of the Municipality of Arnhem is the winner of the Heuvelink prize in 2018, a professional jury prize for the most outstanding new building.

AVL Office chair_ in black without armrest and no wheels