Zoeken
Winkelmandje
Offices

Triodos Bank

W.H. Gispen chairs_ at the meeting places that are oriented to the outside

W.H. Gispen 202 chairs_ in a stunning rich blue color inside a meeting room

Project Triodos Bank
Ontwerpteam Rau Architects, Ex Interiors, Arcadis
Meubilair Lensvelt Contract Furniture
Fotografie Alexander van Berge
Locatie Driebergen-Rijsenburg, NL

Het hoofdkantoor van Triodos Bank, gebouwd op het oorspronkelijke landgoed De Reehorst, is meer dan alleen een duurzaam gebouw. Het project is optimaal geïntegreerd in de natuurlijke omgeving en geeft op verschillende manieren een nieuwe impuls aan het landgoed als ecologische hoofdstructuur.

Het ontwerp heeft verschillende prijzen gewonnen zoals de Architectenweb Award 'Kantoorgebouw van het jaar 2019', Cobouw Award 'Meest Duurzame Project van het jaar 2019'. (Meest Duurzame Project van het Jaar), een 'Gouden Kikker' voor de Duurzaam Bouwen Award 2020 en de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019.

Interieurarchitect Odette Ex: 'Samen met het ontwerpteam hebben we een echt 'gesamtkunstwerk' gebouwd, een project tussen landschap, architectuur en interieur. Het interieur moest ondergeschikt blijven aan het gebouw en de omgeving.'

De ontmoetingsplekken en werkplekken zijn beide naar buiten gericht. Odette Ex gebruikte verschillende stoelen uit de Lensvelt Collectie, zoals de W.H. Gispen stoelen, AVL Presidential Chair en de Boring Task Chair voor de eerste verdieping.

The interior had to remain subordinate to the building and its surroundings

W.H. Gispen 205 chairs_ in different upholstery create meeting spots

AVL Presidential Chairs_ are sitting under a ceiling resembling a large mushroom

Triodos Bank HQ is optimally integrated into the natural environment, hence the impressive glass facade