Zoeken
Winkelmandje
Hospitality

World Expo Dubai

Maarten Baas 141_ Stapelbare stoelen in de VIP-lounge van het Nederlandse Paviljoen

AVL Office Chairs_ in een speciale versie met een tablet en glyder in plaats van wielen

Project The Dutch Pavilion
Architect V8 Architects
Meubilair Lensvelt Contract Furniture
Fotografie Jeroen Musch
Locatie 35th World Expo Dubai

Van oktober 2021 tot maart 2022 vond in Dubai de 35e Wereldtentoonstelling plaats met als doel "het verbinden van geesten en het creëren van de toekomst, door middel van duurzaamheid, mobiliteit en kansen". Vanuit deze overkoepelende thema's presenteren honderden landen het allernieuwste op het gebied van architectuur en technologie met hun eigen paviljoens. Onder hen is het paviljoen van Nederland: een duurzame miniatuurwereld gecreëerd door V8 Architects.

tekst 1

Cloud Tables_ van AVL in normale en aangepaste lage maten

Energie, water en voedsel verenigen


De ambitie van V8 Architects om "zich te richten op het minimaliseren van hun voetafdruk en deze zo duurzaam mogelijk te maken" werd met vlag en wimpel waargemaakt, want het circulaire klimaatsysteem dat ze creëerden wordt volledig aangedreven door de natuur. Het paviljoen verwijst naar het natuurgedreven karakter van Nederland en combineert uitvindingen van verschillende Nederlandse ontwerpers en technologiebedrijven.

Het paviljoen vormt de ultieme belichaming van hoe we in ons land energie, water en voedsel met elkaar verbinden. Alle drie worden duurzaam ter plekke opgewekt, recht voor de ogen van de bezoeker. Met de onuitputtelijke kracht van de natuur als inspiratiebron nummer één creëert dit een sensationele ervaring voor alle toeschouwers. En het succes mag er zijn: een maand na de opening hebben al zo'n 150.000 mensen het paviljoen bezocht, waarmee de Nederlandse biotoop een van de best bezochte landenpaviljoens tot nu toe is.

tekst 2

De met planten bedekte voedingskegel is omgeven door biogebaseerde muurelementen

SPR Cathedra Lounger_ gegroepeerd rond een aangepaste lage versie van de wolkentafel

Biotoop interieur

Lensvelt is verheugd een bijdrage te hebben kunnen leveren aan dit indrukwekkende paviljoen door het leveren en plaatsen van meubilair uit de eigen collectie, maar ook van andere namen zoals Verner Panton en Prints van Oranje. Naast de verlaagde Cloud Tables, speciaal ontworpen door Atelier van Lieshout, staan in de VIP lounge van het paviljoen AVL Office Chairs, Cathedra Loungers en de stapelbare 141 Chairs van Maarten Baas.

tekst 3

De VIP-ruimte zweeft boven de ingang

AVL Office Chairs_ vormen de perfecte zitplaatsen rond een vergadertafel

Scheidingswanden zorgen voor verschillende functies van de afzonderlijke gebieden